Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány

Az Átkelő Galériát, korábbi nevén Tárt Kapu Galériát a Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány nyitotta újra 2013 márciusában a Belső-Ferencvárosban.

A Gyógyfoglalkoztatásért Alapítványt 1993-ban magánszemélyek alapították a pszichiátriai betegek szocio-kulturális rehabilitációját segítő gyógyító célú foglalkoztatás támogatására, az Országos Pszichiátriai Neurológiai Intézet (OPNI) területén, annak keretein belül. Az Intézet megszűnése után Merényi Gusztáv Kórházban 2008 januárban kezdte el jelenlegi formájában működését a Gyógyító Célú Foglalkoztató.

Küldetésünk a pszichiátriai betegek gyógyfoglalkoztató (rehabilitációs) tevékenységének támogatása, különös tekintettel a kreatív és művészeti terápiákra, a munkaterápiára, a különböző sportterápiákra, szociális tevékenységre, családsegítésre, időskorúak gondozására, munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének foglalkoztatásának elősegítésére és a kapcsolódó szolgáltatásokra.

A különböző szocioterápiás műhelyek, csoportok egyénre szabott rehabilitációs programot biztosítanak pacienseinknek. Kerámia és textilműhelyünk folyamatosan, művészetterápiás csoportjaink heti órarend szerint fogadják pacienseinket. Nem célunk a művészeti szakmai képzés, mindenkit befogadunk, és egyénre szabottan támogatjuk pacienseinket saját önkifejező útjuk megtalálásában.

2009 tavaszán a művészeti csoportokban résztvevők önsegítő egyesületet hoztak létre TÁRTKAPU néven, melynek célja a pszichiátriái zavarokkal együtt élők és emellett művészi képességekkel is rendelkező alkotók munkájának támogatása, segítése, alkotásaik kiállítása, publikálása.

A Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány Kuratóriumának tagjai:

  • Dr. Horváth Szabolcs, az Orvostudományok Kandidátusa, az Alapítvány Elnöke
  • Prof. Doktor Füredi János, az Orvostudományok Doktora
  • Dr. Rigó Péter, Osztályvezető Főorvos, Nyírő Gyula Kórház
  • Komáromi Erzsébet Katalin, textilművész, művészetterapeuta
  • Anginé Szántó Ibolya, Gyógyító Célú Foglalkoztató vezetője, Merényi Gusztáv Kórház

 

Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány

Információ: Anginé Szántó Ibolya

Cím: 1135 Budapest, Szent László u. 31.

1097 Budapest, Gyáli út 17-19.

Telefonszám: 06-1-347-3800/ 3300-as mellék

06-30-976-32-00 vagy 06-70-426-63-54

E-mail cím: info@gyogyfoglalkoztatas.hu

Kérjük, támogassa adója 1 %-val a  Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány munkáját!

Adószám: 18053412-1-41